Jom Terjah!!!

Thursday, March 31, 2011

Mengapa Wanita Tidak Tidur Selepas Hubungan Seks?

Terdapat beberapa sebab mengapa wanita tidak tidur selepas melakukan seks...
Ini hubungan yang halal bukan dengan perempuan simapanan atau pelacur...
Kalau 2 jenis perempuan tu senang je jawapannya...
Dia orang saje je bagi lelaki tu tidur sebab nak cabut senang...HAHAHA

Baiklah tak nak merapu lagi...
Dari apa yang aku baca dari satu majalah ini ada lima sebab wanita tidak tidur selapas seks...


1. Semasa proses berejakulasi lelaki akn melepaskan hormon pada otak.Ada banyak hormon seperti prolactinVasopressin dan Oxytocin.Hormon-hormon ini memberi kesan kepuasan, ketenangan dan mengantuk.


2. Hampir semua wanita ingin meyambung semula hubungan itim selepas dirangsang secara seksual.
Namun apabila hasrat tidak dipenuhi dengan baik wanita akan merasa tenaga yang membuak-buak.Sebab itu wanita lebih suka untuk membersihkan diri selepas hubungan seks.

3. Setelah selesai hubungan seks lelaki akan mengalami fasa 'pemulihan' yang mungkin akan mengalami orgasme kali kedua.Zakar akan menjadi sangat sensitif dan rangsangan seksual akan membuatkan zakar sakit.


4. Hubungan seks yang menimbulkan klimaks lebih dirasai lelaki berbanding wanita.Maksudnya lelaki lebih awal mengalami klimaks.Pada masa ini wanita tidak dapat tidur dan malangnya tidak ramai lelaki meneyedari situasi yang terjadi pada pasangan.Lelaki perlu tahu wanita mempunyai antiklimaks.


5. Lelaki mengeluarkan lebih banyak tenaga daripada wanita.Sebab itu lelaki mudah tertidur selepas melakukan hubungan seks.Jika anda menghargai saya klik di sini.